Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Summit G7 sprevádza protest v neďalekom meste Garmisch-Partenkirchen

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Nedeľná demonštrácia sa zameriava na boj za ochranu klímy a jej účastníci tiež poukazujú na obavy z eskalácie konfliktu na Ukrajine.

Garmisch-Partenkirchen 26. júna (TASR) - Približne 900 ľudí sa vydalo v juhonemeckom meste Garmisch-Partenkirchen na protestný pochod proti summitu G7, ktorý sa od nedele koná na neďalekom zámku Elmau v bavorských Alpách. TASR správu prevzala z agentúry DPA s odvolaním sa na políciu.

Nedeľná demonštrácia sa zameriava na boj za ochranu klímy a jej účastníci tiež poukazujú na obavy z eskalácie konfliktu na Ukrajine. "Nedovolíme im zničiť našu planétu a našu budúcnosť," uviedla hovorkyňa organizátorov podujatia ohľadom trojdňového stretnutia lídrov G7.

Tisíce ľudí protestovali v sobotu v nemeckom meste Mníchov s cieľom apelovať na lídrov priemyselne najrozvinutejších krajín skupiny G7, aby sa viac zasadzovali za boj proti klimatickej zmene.

Predstavitelia skupiny G7 - Británie, Spojených štátov, Kanady, Francúzska, Nemecka, Talianska budú na summite na zámku Elmau rokovať o vojne na Ukrajine, klimatickej zmene, energetických otázkach a prehlbujúcej sa potravinovej kríze.

Na summit G7, ktorý potrvá do utorka, bude dohliadať zhruba 18.000 príslušníkov polície.