Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Sunak: Ukrajinci prácu dokončia

Ukrajinský opravár známy ako „Crash“ bezpilotného lietadla „Code 9.2“ nastavuje anténu na pozícii na frontovej línii neďaleko Klishchiivky, Doneckej oblasti, Ukrajina, v nedeľu 24. septembra 2023. Foto: TASR/AP

Sunak mal záverečný príhovor na konferencii Konzervatívnej strany v meste Manchester na severe Anglicka.

Manchester 4. októbra (TASR) - Britský premiér Rishi Sunak v stredu vyzval západných spojencov, aby pokračovali v posielaní zbraní Ukrajine, ktorá bojuje proti invázii Ruska. TASR prevzala správy z tlačovej agentúry AFP a z portálu britskej televízie Sky News.

Sunak mal záverečný príhovor na konferencii Konzervatívnej strany v meste Manchester na severe Anglicka. Spojené kráľovstvo vedie svet pri poskytovaní pomoci Ukrajine, vyhlásil premiér Sunak s tým, aby jej zahraniční spojenci pomohli vyhrať vojnu.

"Boli sme prvou krajinou, ktorá poslala Kyjevu západné tanky. Potom nasledovalo vyše desať ďalších. Boli sme prvou krajinou, ktorá poslala Kyjevu zbrane s dlhým dostrelom - potom nasledovali Francúzsko a USA. Boli sme prvou krajinou, ktorá súhlasila s výcvikom ukrajinských pilotov, potom nasledovalo desať ďalších," vypočítaval Sunak.

"Našim spojencom hovorím: Ak dáme prezidentovi (Volodymyrovi) Zelenskému nástroje, Ukrajinci prácu dokončia. Sláva Ukrajine!" dodal britský premiér.