Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Koronavírusom sa vo Švajčiarsku nakazilo už 476 osôb

Doktor Julien Salamun odoberá vzorku z nosohltanu od osoby podozrivej z infekcie koronavírusom COVID-19, SARS-CoV2, vo Fakultnej nemocnici v Ženeve, Švajčiarsko, 10. marca 2020. Foto: TASR/AP

Najviac postihnutou oblasťou je po meste Ženeva talianskojazyčný kantón Ticino ležiaci na juhu krajiny a hraničiaci s talianskym regiónom Lombardsko.

Ženeva 10. marca (TASR) – Počet nových potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 sa vo Švajčiarsku za posledných 24 hodín zvýšil o viac ako 50 percent z 312 na 476. Pribudlo tak 164 nových prípadov, informovala v utorok agentúra APA s odvolaním sa na tamojší úrad pre zdravotníctvo (BAG).

Najviac postihnutou oblasťou je po meste Ženeva talianskojazyčný kantón Ticino ležiaci na juhu krajiny a hraničiaci s talianskym regiónom Lombardsko, ktorý je najviac zasiahnutou oblasťou v Európe. V Ticine je doteraz evidovaných viac ako 90 nakazených, ako aj tretí prípad úmrtia. Vírusu podľahla 80-ročná žena, ktorá už trpela aj inými ochoreniami.

V kantóne Ticino miestne úrady zakázali návštevy v nemocniciach a domovoch dôchodcov, aby tak pred infikovaním ochránili najrizikovejšie skupiny obyvateľstva. Najohrozenejší sú podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) ľudia nad 65 rokov a tí, ktorí sa liečia na ochorenia srdca, cukrovku či iné závažné choroby.

V meste Rhonestadt bolo v utorok na koronavírus pozitívne testovaných 53 ľudí. Päťdesiattri percent všetkých nakazených vo Švajčiarsku tvoria podľa tamojších úradov muži a 47 percent ženy. Polovica infikovaných osôb mala viac ako 48 rokov.