Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Švajčiarsko predlžuje opatrenia v boji s COVID-19 do 26. apríla

Žena s respirátom na tvári, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Vo Švajčiarsku pribudlo v stredu za 24 hodín 547 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom.

Ženeva 8. apríla (TASR) - Švajčiarska vláda rozhodla v stredu na základe epidemiologického vývoja a odporúčaní expertov o predĺžení opatrení v boji proti novému koronavírusu o ďalší týždeň, teda do 26. apríla. Následne sa však majú tieto opatrenia postupne začať uvoľňovať, informoval portál 20min.ch.

Nový koronavírus sa vo Švajčiarsku podľa vlády značne rozšíril, ale rýchlosť šírenia sa v uplynulých dňoch výrazne spomalila. Prijaté opatrenia sa darí dobre realizovať a ukazujú aj výsledky.

Kritériami na uvoľnenie obmedzení sú počet nových prípadov nákazy, odporúčania nemocníc, ako aj úmrtia na ochorenie COVID-19. Rozhodujúce je ďalej aj to, či budú občania dodržiavať opatrenia súvisiace s obmedzením sociálnych kontaktov a hygienou a či sa podarí zamedziť väčším zhromaždeniam ľudí.

O jednotlivých fázach zmierňovania platných opatrení sa bude rozhodovať budúci týždeň 16. apríla na ďalšom zasadnutí rady.

Vo Švajčiarsku pribudlo v stredu za 24 hodín 547 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom, ich celkový počet dosiahol 22.789. Doteraz tam zaznamenali 842 úmrtí na ochorenie COVID-19, o 57 viac ako v pondelok, informoval portál 20min.ch s odvolaním sa na údaje jednotlivých kantónov.