Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Dráma vo Flums: Sedemnásťročný mladík útočil na ľudí sekerou

Námestie vo švajčiarskom meste Flums, kde sa útok seerou odohral. Foto: TASR/AP

Lotyš ozbrojený sekerou sa pohyboval v centre obce Flums v kantóne St. Gallen. Najskôr napadol odzadu manželský pár s dieťaťom v kočíku. Z napadnutej rodiny utrpel muž ťažké zranenia.

St. Gallen 23. októbra (TASR) - Konanie mladého Lotyša, ktorý na východe Švajčiarska v nedeľu večer útočil na ľudí sekerou, pravdepodobne súviselo s jeho duševnými problémami. Informoval o tom v pondelok oblastný prokurátor Stephan Ramseyer, ktorého vyjadrenie priniesla agentúra DPA.

Sedemnásťročný učeň v remeselnom odbore na seba v priebehu tohto roka opakovane upozornil, keď dal najavo svoje násilnícke fantázie. O duševných problémoch mladíka bola upovedomená polícia a jeho prípadom sa zaoberala tzv. krízová intervenčná skupina - experti však dospeli k záveru, že nie sú potrebné dodatočné opatrenia.

Lotyš ozbrojený sekerou sa pohyboval v centre obce Flums v kantóne St. Gallen, pričom najskôr napadol odzadu manželský pár s dieťaťom v kočíku. Z napadnutej rodiny utrpel muž ťažké zranenia, zatiaľ čo žena bola zranená ľahko.

Útočník následne zranil aj motoristov, ktorí pribehli obetiam na pomoc, a ukradol jedno z vozidiel. S tým vzápätí havaroval a ďalej preto unikal pešo až na čerpaciu stanicu, kde napadol ďalších motoristov. Celkove tak spôsobil zranenia siedmim osobám - piatim ženám a dvom mužom.

Po privolaní polície na uvedenú čerpaciu stanicu sa násilník odmietal vzdať a policajti preto použili proti nemu výstrely, aby zabránili jeho ďalšiemu úteku a mohli ho zadržať. Mladík pritom podľa DPA utrpel nešpecifikované zranenia.