Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Švajčiarsko zaznamenalo dosiaľ 33 úmrtí na ochorenie COVID-19

Laboratórni technici virologického laboratória Ženevskej nemocnice testujú vzorky odobraté osobám podozrivým z infekcie koronavírusom COVID-19, SARS-CoV2, v laboratóriu P4D vo Fakultnej nemocnici v Ženeve vo Švajčiarsku. 10. marca 2020. Foto: TASR/AP

Švajčiarsko ešte v uplynulom týždni ohlásilo sériu opatrení zameraných na zastavenie šírenia koronavírusu vrátane uzavretia škôl a sprísnenia hraničných kontrol.

Bern 19. marca (TASR) - Švajčiarsko vo štvrtok v čase pandémie nového koronavírusu SARS-CoV-2 informovalo o ďalších úmrtiach v dôsledku ochorenie COVID-19. V krajine dosiaľ zomrelo 33 ľudí, píše spravodajská televízia BBC.

Za uplynulých 24 hodín sa počet nakazených v krajine zvýšil o ďalších vyše 400, celkovo je vo Švajčiarsku 3438 potvrdených prípadov nákazy, uviedli vo štvrtok miestni zdravotníci.

V procese posudzovania je ďalších 450 ľudí, ktorí čakajú na potvrdenie predchádzajúceho pozitívneho testu.

Švajčiarsko je deviate v počte potvrdených prípadov koronavírusu SARS-CoV-2. Ostatné krajiny s vyššími bilanciami vo svete sú: Čína, Taliansko, Irán, Španielsko, Nemecko, Spojené štáty, Francúzsko a Južná Kórea, vyplýva z údajov Univerzity Johna Hopkinsa.

Podľa globálnych štatistík má tento malý európsky štát desiatu najvyššiu úmrtnosť na svete.

Švajčiarsko ešte v uplynulom týždni ohlásilo sériu opatrení zameraných na zastavenie šírenia koronavírusu vrátane uzavretia škôl a sprísnenia hraničných kontrol. Tamojšia vláda poskytne spoločnostiam a pracovníkom na prekonanie krízy v prepočte desať miliárd dolárov.