Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Švédska polícia vyšetruje ďalší výbuch. Tentoraz v meste Norrköping

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na severozápadnom okraji Štokholmu medzitým polícia pokračuje s vyšetrovaním výbuchov, ktoré zasiahli v utorok ráno dve obytné budovy.

Štokholm 22. januára (TASR) - Polícia v meste Norrköping na juhovýchode Švédska vyšetruje výbuch, ktorý otriasol v stredu skoro ráno jednou z obytných budov, pričom povybíjal okná a spôsobil ďalšie škody v bytoch. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

Policajti sa domnievajú, že v budove niekto odpálil výbušné zariadenie umiestnené na schodisku. Pri incidente utrpelo niekoľko osôb ľahké zranenia, ktoré si podľa vyhlásenia záchranných služieb nevyžadovali prevoz do nemocnice.

Polícia uviedla, že hlásenie o výbuchu prijala o 06.16 h (SEČ), na čo evakuovala približne desiatku obyvateľov budovy a na miesto vyslala špecialistov na výbušniny. Prípad rieši ako pokus o vraždu alebo ničenie majetku spôsobujúce všeobecné ohrozenie.

Policajný hovorca odmietol komentovať správu štokholmského denníka Aftonbladet, podľa ktorej býval v danej budove popredný člen motorkárskeho gangu spájaného s viacerými násilnými činmi. Jedným z týchto činov mala byť streľba pred nočným klubom v Norrköpingu, ktorá si v decembri vyžiadala dvoch mŕtvych.

Na severozápadnom okraji Štokholmu medzitým polícia pokračuje s vyšetrovaním výbuchov, ktoré zasiahli v utorok ráno dve obytné budovy. Výbuchy spôsobili ľahké zranenia jednej osobe. Polícia zatiaľ v tejto súvislosti nikoho nezatkla.

Ešte pred týždňom otriasol podobný výbuch aj inou časťou Štokholmu, pričom neboli hlásené žiadne zranenia.

Švédska polícia začala vlani v novembri celoštátnu kampaň proti organizovanému zločinu s cieľom obmedziť počet prípadov streľby či explózií, spájaných s konkurenčným súbojom medzi miestnymi gangami.