Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Švédska princezná Madeleine sa vracia z USA do Štokholmu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Madeleine je najmladším z troch detí švédskeho kráľa Karola XVI. Gustáva a kráľovnej Silvie.

Štokholm 7. marca (TASR) - Švédska princezná Madeleine, ktorá žije so svojim manželom a troma deťmi v Spojených štátoch, sa plánuje v auguste vrátiť do Štokholmu. Oznámil to v utorok švédsky kráľovský dvor, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

"Princezná Madeleine a jej manžel Christopher O'Neill sa rozhodli s rodinou nateraz presťahovať do Švédska," uviedol dvor.

Princezná Madeleine (40) sa so svojim manželom, podnikateľom s dvojakým britsko-americkým občianstvom Christopherom O'Neillom (48) zoznámila v Spojených štátoch. Dvojica spolu žila v New Yorku či Londýne, pričom v roku 2018 sa usadila na Floride.

Pár sa zosobášil v roku 2013 a má spolu troch potomkov: deväťročnú princeznú Leonore, sedemročného princa Nicolasa a štvorročnú princeznú Adrienne. Kráľovský dvor informoval, že rodina sa v Štokholme usadí v rezidencii pri "kráľovských stajniach".

Madeleine je najmladším z troch detí švédskeho kráľa Karola XVI. Gustáva a kráľovnej Silvie. Jej staršími súrodencami sú korunná princezná Victoria (45) a princ Carl Philip (43).