Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Tragédia na železničnom priecestí: Nákladný vlak usmrtil tri osoby

Polícia na mieste na stanici v centrálnom Švédsku, kde po nehode s vlakom v stredu 28. februára 2024 zomreli traja ľudia. Foto: TASR/AP

Obeťami nehody sú 25-ročný muž, 20-ročná žena a tretia osoba, ktorú dosiaľ neidentifikovali.

Štokholm 29. februára (TASR) - Troch ľudí zrazil a usmrtil v stredu neskoro večer na železničnom priecestí v strednej časti Švédska nákladný vlak. K zrážke došlo pri vlakovej stanici bezprostredne po tom, ako obete vystúpili z iného vlaku. Oznámila to vo štvrtok tamojšia polícia, píše TASR podľa agentúry AP.

Obeťami nehody sú 25-ročný muž, 20-ročná žena a tretia osoba, ktorú dosiaľ neidentifikovali. Cez koľaje prechádzali bez toho, aby si všimli prichádzajúci nákladný vlak, uviedla hovorkyňa švédskeho dopravného úradu (Trafikverket) Felicia Davidssonová.

Polícia informovala, že incident vyšetruje. Na zmienenom priecestí upozorňuje na prichádzajúce vlaky len svetelná signalizácia.

K nehode došlo v stredu neskoro večer na priecestí pri stanici v meste Örebro. Privolaní záchranári tam podľa vyhlásenia polície našli zmienených troch ľudí s veľmi vážnymi zraneniami.

AP pripomína, že na rovnakom priecestí zahynula jedna osoba už v roku 2017. Švédska tlačová agentúra TT uviedla, že v minulosti prebiehali aj diskusie o zatvorení tejto stanice. Mnoho ľudí ju však využíva na dochádzanie do práce, takže napokon zostala otvorená.