Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Švédsko po streľbe pri izraelskej ambasáde posilňuje bezpečnosť

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Polícia bezprostredne po výstreloch uzavrela okolie veľvyslanectva a vykonala prehliadky vo viacerých štokholmských štvrtiach.

Štokholm 17. mája (TASR) - Švédsko v piatok celoštátne posilnilo bezpečnostné opatrenia na ochranu židovskej komunity po tom, ako ráno zazneli výstrely v blízkosti izraelského veľvyslanectva v Štokholme. Oznámila to v piatok tamojšia polícia, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Polícia bezprostredne po výstreloch uzavrela okolie veľvyslanectva a vykonala prehliadky vo viacerých štokholmských štvrtiach. "Vzhľadom na podozrenie zo streľby v blízkosti izraelského veľvyslanectva v Štokholme prijíma polícia bezpečnostné opatrenia (na ochranu) izraelského a židovského majetku a záujmov v celej krajine,“ oznámila polícia na svojej webovej stránke.

Izraelský veľvyslanec vo Švédsku Ziv Nevo Kulman sa úradom na platforme X poďakoval za ich okamžitú reakciu a vyšetrovanie, ako aj za posilnenie bezpečnostných opatrení v okolí ambasády a židovských komunít.

AFP pripomína, že švédska polícia našla vo februári v areáli izraelského veľvyslanectva neznáme zariadenie. Veľvyslanec incident vtedy označil za pokus o útok a miestne tajné služby ho začali vyšetrovať ako "teroristický čin".