Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Švédsko zavádza nové opatrenia, reštaurácie budú naďalej otvorené

Vojak pomáha pri zriaďovaní dočasnej poľnej nemocnoce v štokholskom výstavnom centre Stockholmsmassa vo štvrtok 26. marca 2020. Plánujú tam liečiť pacientov nakazených novým koronavírusom. Švédsko od soboty účinne obmedzí verejné zhromažďovanie sa viac než 50 ľudí v úsilí predísť šíreniu vírusového ochorenia COVID-19. Švédsko v porovnaní so svojimi susedmi prijalo omnoho menej prísne opatrenia zamerané na reguláciu šírenia nového druhu koronavírusu, ktorý si dosiaľ v tejto severskej krajine vyžiadal 92 mŕtvych a vyše 3000 infikovaných. Foto: TASR/AP

Švédsko k 1. aprílu eviduje 4974 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom a 239 úmrtí.

Štokholm 2. apríla (TASR) - Švédska vláda uzavrela všetky lyžiarske strediská a odporučila starším ľuďom, aby nenakupovali a radšej zostali doma. Bary a reštaurácie však zostávajú naďalej otvorené, píšu spravodajské portály The Telegraph a The Local.

Kabinet tiež vyzval občanov, aby sa počas blížiacich sa veľkonočných sviatkov vyhýbali cestovaniu a navštevovaniu príbuzných. "Je zodpovednosťou každého z nás, aby sme obmedzili šírenie infekcie," uviedol riaditeľ Úradu verejného zdravotníctva Johan Carlson. "Máte povinnosť dodržiavať tieto usmernenia. Nie je to dobrovoľné," dodal.

Súčasťou nových usmernení je tiež odporúčanie neuskutočňovať športové podujatia, ako sú futbalové zápasy a rešpektovať opatrenia týkajúce sa uzatvorenia lyžiarskych stredísk. Vláda taktiež zakázala návštevy domovov dôchodcov.

Švédsko k 1. aprílu eviduje 4974 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom a 239 úmrtí.