Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Zahraničie

Svetelný technik žaluje Baldwina a ďalších členov filmového štábu

Na archívnej snímke rozrušený americký herec Alec Baldwin na parkovisku pred úradom šerifa okresu Santa Fe, po tom, čo bol vypočutý v súvislosti s streľbou na nakrúcaní filmu "Rust" na okraji Santa Fe 21. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Úrady tento incident ešte stále vyšetrujú. Zatiaľ však voči žiadnej osobe nebolo vznesené obvinenie.

Santa Fe 12. novembra (TASR) - Serge Svetnoy, člen tímu technikov z natáčania filmu, počas ktorého herec Alec Baldwin v októbri neúmyselne zastrelil kameramanku a zranil režiséra, na tohto herca a ďalších členov filmového štábu podal žalobu. Informovala o tom vo štvrtok na svojej webovej stránke stanica BBC.

Technik elektrického osvetlenia Svetnoy bol známym zastrelenej kameramanky Halyny Hutchinsovej. Ako dôvod žaloby uviedol nedbalosť, ktorá vyvolala "vážne emocionálne narušenie". Náboj zo zbrane ho podľa jeho slov len tesne minul.

Nešťastie sa stalo 21. októbra v americkom štáte Nové Mexiko pri natáčaní westernu s názvom Rust, v ktorom Baldwin stvárňuje hlavnú úlohu.

Hutchinsová a režisér Joel Souza "boli postrelení, keď zo zbrane vystrelil Alec Baldwin", uviedol šerif okresu Santa Fe. Zbraň slúžila ako rekvizita.

Úrady tento incident ešte stále vyšetrujú. Zatiaľ však voči žiadnej osobe nebolo vznesené obvinenie, pripomína BBC.