Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Syn francúzskeho ministra je vyšetrovaný v kauze domáceho násilia

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Jeho povesť ohrozila aj kauza z minulého roka, v ktorej je podozrivý z konfliktu záujmov v podobe vybavovania si účtov so sudcami, s ktorými sa počas svojej právnickej kariéry dostal do konfliktu.

Grenoble 27. januára (TASR) - Syna francúzskeho ministra spravodlivosti Érica Duponda-Morettiho zadržali pre podozrenie z domáceho násilia, ktorého sa údajne dopustil na svojej partnerke.

Informovala o tom v piatok agentúra AFP, ktorá dodala, že 32-ročný Raphaël Dupond-Moretti bol políciou v alpskom lyžiarskom stredisku Courcheval vypočutý vo štvrtok a v piatok bol zadržaný.

"Ako otec som zničený," povedal minister Dupond-Moretti pred novinármi. Zdôraznil, že akékoľvek násilie je neprípustné.

"Ako minister som neváhal bojovať proti násiliu na ženách a za to, aby o ňom hovorili nahlas," dodal, pričom požiadal, aby médiá a verejnosť rešpektovali súkromie jeho rodiny. "Teraz musí konať súdny systém," vyhlásil.

Francúzske médiá upozornili, že táto kauza je ďalšou ranou pre Duponda-Morettiho, ktorý bol do vymenovania za člena centristického kabinetu prezidenta Emmanuela Macrona jedným z najznámejších a najlepšie zarábajúcich obhajcov vo Francúzsku.

Jeho povesť ohrozila aj kauza z októbra minulého roka, v ktorej je podozrivý z konfliktu záujmov v podobe vybavovania si účtov so sudcami, s ktorými sa počas svojej právnickej kariéry dostal do konfliktu.