Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Prevádzači spôsobili hromadnú nehodu, pri ďalšej zahynul Sýrčan

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dve dopravné nehody sa dnes stali v Maďarsku v súvislosti s utečencami.

Budapešť 8. septembra (TASR) - Smrteľnou nehodou sa skončil v pondelok popoludní pokus 30-ročného rakúskeho prevádzača odviezť rodinu sýrskych utečencov z Maďarska do Rakúska. Jeho vozidlo na diaľnici M1 pri meste Tatabánya havarovalo a muž sediaci na prednom pravom sedadle na mieste zomrel. Informovala o tom maďarská polícia na svojej internetovej stránke Police.hu.

Za odvoz si Rakúšan vypýtal po 450 eur, avšak jazda sa skončila na 62. kilometri, kde vodič pravou stranou auta narazil do kamióna a následne do stredných zvodidiel. Dvoch dospelých a dve deti zo Sýrie previezli záchranári do nemocnice.

Vodiča po ošetrení v nemocnici zadržala polícia Komárom-ostrihomskej župy, kde urobili aj test na drogy. Výsledok bol pozitívny, a tak muž z Rakúska čelí nielen podozreniu z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom návykových látok s následkom smrti, ale aj z prečinu držania drog. Polícia iniciovala jeho vzatie do vyšetrovacej väzby.

Na diaľnici M5 spôsobili zrejme prevádzači hromadnú nehodu


Na maďarskej diaľnici M5 dnes ráno spôsobilo hromadnú nehodu osobné auto, ktorému po havárii zmizlo evidenčné číslo a vodič z neho ušiel. Pri nehode boli v havarovaných autách dvaja ľudia ľahšie zranení, napísal regionálny spravodajský server Baon.hu.

Vozidlo idúce smerom na Segedín narazilo do zvodidiel a z motora vyšľahli plamene. Auto zostalo vo vnútornom jazdnom pruhu, čo viedlo k hromadnej zrážke siedmich osobných áut a jedného nákladného auta.

Medzi havarovanými vozidlami bolo aj BMW, ktorého majiteľ takisto odmontoval evidenčné číslo a z miesta ušiel. Podľa nepotvrdených informácií boli v oboch autách prevádzači. Polícia tento úsek diaľnice uzatvorila a premávku odklonila pri Kiskunfélegyháze na štátnu cestu č. 5.

Server sa nezmienil o tom, či v uvedených autách boli nejakí migranti.