Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Sýria oznámila, že jej protivzdušná obrana zostrelila izraelské rakety

Ilustračná snímka zo Sýrie. Foto: TASR/AP

Od vypuknutia občianskej vojny v Sýrii - v roku 2011 - tam Izrael pravidelne podniká nálety, ktoré sa väčšinou zameriavajú na pozície vládnych síl a ich spojencov z Iránu a Libanonu.

Damask 20. augusta (TASR) - Sýrsky systém protivzdušnej obrany vo štvrtok v noci nad hlavným mestom Damask zneškodnil "nepriateľské ciele", informovala agentúra AFP s odvolaním sa na tlačovú agentúru SANA. Zdroj z prostredia sýrskej armády uviedol, že išlo o izraelské rakety.

"Izraelský nepriateľ uskutočnil letecký útok a zameral sa na pozície v okolí Damasku a mesta Homs", uviedol tento zdroj pre agentúru SANA. "Naša protivzdušná obrana na rakety zareagovala a väčšinu z nich zostrelila," dodal.

V Británii sídliace Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) uviedlo, že izraelské strely mierili na sklady zbraní a vojenské pozície libanonského šiitského hnutia Hizballáh. SANA a ani SOHR nehlásili žiadne škody a ani obete.

Izraelská armáda len zriedka potvrdzuje svoje útoky na území Sýrie. Hovorca armády sa pre AFP nevyjadril.

Od vypuknutia občianskej vojny v Sýrii - v roku 2011 - tam Izrael pravidelne podniká nálety, ktoré sa väčšinou zameriavajú na pozície vládnych síl a ich spojencov z Iránu a Libanonu. Izrael tieto útoky podniká v snahe zabrániť týmto milíciám v otvorení druhého tamojšieho frontu proti Izraelu.