Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Pri náletoch na konvoj vozidiel so zbraňami v Sýrii zomrelo sedem ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nálety zničili konvoj šiestich chladiarenských nákladných vozidiel prepravujúcich iránske zbrane v pohraničnom regióne Búkamál.

Damask 30. januára (TASR) - Sedem ľudí zahynulo po vzdušných útokoch, ktoré zničili konvoj nákladných vozidiel prechádzajúcich z Iraku do východnej časti Sýrie, informovalo v pondelok Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR). TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Podľa SOHR neboli medzi obeťami sýrski občania. "Sedem vodičov nákladných vozidiel a ich závozníkov, z ktorých nikto nebol zo Sýrie, zahynulo v dôsledku útoku neidentifikovaného lietadla na konvoj Iránom podporovaných skupín," spresnilo vo vyhlásení pozorovateľské centrum so sídlom v Británii.

Nálety zničili konvoj šiestich chladiarenských nákladných vozidiel prepravujúcich iránske zbrane v pohraničnom regióne Búkamál.

Teherán poskytuje vojenskú podporu svojmu spojencovi Damasku v občianskej vojne v Sýrii, a to aj prostredníctvom ozbrojených frakcií, pripomína AFP.

SOHR uviedlo, že tento týždeň vstúpili do Sýrie z Iraku najmenej dva podobné konvoje, ktoré vyložili svoj náklad proiránskym skupinám v meste Majádín na sýrskom východe.