Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Traja sýrski vojaci prišli o život pri leteckom útoku Izraela

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Sýrska armáda oznámila, že Izrael v nedeľu letecky zaútočil na viacero pozícii v provincii Tartús na západe Sýrie a na predmestiach hlavného mesta Damask.

Damask 15. augusta (TASR) - Traja vojaci prišli o život a ďalší utrpeli zranenia v nedeľu pri vzdušnom útoku izraelských síl v Sýrii. TASR správu prevzala z agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na štátne médiá.

"Táto agresia spôsobila smrť trom vojakom a zranenia ďalším trom," uviedli zdroje z prostredia sýrskej armády, ktorých vyjadrenia sprostredkovala štátna tlačová agentúra SANA.

Sýrska armáda oznámila, že Izrael v nedeľu letecky zaútočil na viacero pozícii v provincii Tartús na západe Sýrie a na predmestiach hlavného mesta Damask. Izraelské vojenské lietadlá letiace ponad susedný Libanon podľa sýrskej armády spôsobili aj materiálne škody.

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) uviedlo, že izraelské útoky cielili na leteckú obrannú základňu sýrskej armády, na ktorej sa zvyčajne zdržiavajú bojovníci podporovaní Iránom.

Izrael od vypuknutia občianskej vojny v Sýrii v roku 2011 pravidelne podniká nálety proti pozíciám vládnych síl a ich spojencov z Iránu a Libanonu. K takýmto akciám sa však priznáva len výnimočne a zvyčajne sa k nim vôbec nevyjadruje. Predpokladá sa, že izraelská armáda podnikla už niekoľko stoviek takýchto útokov.