Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Sýrske médiá: Izrael podnikol raketový útok na letisko v Aleppe

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Izraelská armáda sa k náletu na letisko nevyjadrila.

Damask 31. augusta (TASR) - Izrael podnikol v stredu raketový útok na medzinárodné letisko v sýrskom meste Aleppo, informovali sýrske štátne médiá s odvolaním sa na nemenovaný vojenský zdroj. Bezprostredne po útoku sýrska vláda žiadne obete nehlásila, píše agentúra AP.

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) uviedlo, že Izrael vypálil štyri rakety na pristávaciu dráhu letiska v Aleppe a okolité sklady. Podľa SOHR sa v skladoch pravdepodobne nachádzala zásielka iránskych rakiet.

Izraelská armáda sa k náletu na letisko nevyjadrila.

Od vypuknutia občianskej vojny v Sýrii v roku 2011 Izrael pravidelne podniká nálety proti pozíciám vládnych síl a ich spojencov z Iránu a Libanonu. K takýmto akciám sa však zvyčajne vôbec nevyjadruje. Predpokladá sa, že izraelská armáda podnikla už niekoľko stoviek takýchto útokov.

V júni izraelské útoky dočasne vyradili z prevádzky medzinárodné letisko v Damasku po tom, čo poškodili pristávaciu plochu. Podľa SOHR boli cieľom útokov aj neďaleké sklady, ktoré proiránske milície a libanonské militantné hnutie Hizballáh využívajú na uskladňovanie zbraní.