Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Sýrsky prezident Asad prekonal covid a vrátil sa do práce

Bašár Asad Foto: TASR/AP Photo/SANA

V Sýrii dosiaľ oficiálne potvrdili 18.638 prípadov koronavírusu a 1247 súvisiacich úmrtí. Skutočné číslo nakazených aj obetí je však podľa odhadov zrejme oveľa vyššie.

Damask 30. marca (TASR) - Sýrsky prezident Bašár Asad a jeho manželka Asma prekonali nákazu novým koronavírusom a vrátili sa k svojim pracovným povinnostiam. Oznámila to v utorok Asadova kancelária, z ktorej vyhlásenia citovala agentúra DPA.

"Po skončení obdobia karantény, zmiznutí príznakov ochorenia COVID-19 a negatívnych výsledkov PCR výterov, sa prezident Bašár Asad a pani Asma Asadová počnúc dnešným dňom normálne vrátili do práce," uviedla prezidentská kancelária v Damasku.

Kancelária ešte 8. marca oznámila, že 55-ročný Asad so svojou 45-ročnou manželkou mali pozitívny výsledok testu na koronavírus. Zároveň však vtedy informovala, že sú v dobrom zdravotnom stave a majú len mierne symptómy ochorenia COVID-19.

V Sýrii dosiaľ oficiálne potvrdili 18.638 prípadov koronavírusu a 1247 súvisiacich úmrtí. Skutočné číslo nakazených aj obetí je však podľa odhadov zrejme oveľa vyššie, uvádza DPA.