Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Zahraničie

Syrskyj chce urobiť zmeny vo velení na východnom fronte Ukrajiny

Ukrajinský vojak zdvíha ruský samopal po ťažkých bojoch na frontovej línii v obci Robotyne v Záporožskej oblasti na juhovýchode Ukrajiny v piatok 1. marca 2024. Foto: TASR/AP

Výsledky brigád podľa hlavného veliteľa závisia od úrovne výcviku a skúseností veliteľov, ale aj štábov.

Kyjev 2. marca (TASR) - Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskyj v sobotu avizoval personálne zmeny na postoch veliteľov brigád na východnom fronte. V príspevku na platforme Telegram Syrskyj objasnil, že ide o veliteľov, ktorých konanie ohrozuje životy a zdravie podriadených.

Vo svojom statuse Syrskyj vysvetlil, že po troch dňoch pracovnej návštevy na východnom fronte mu je "jasné, prečo pri rovnakom personálnom obsadení niektoré brigády dokážu zadržať nepriateľské útoky a udržať pozície, zatiaľ čo iné nie".

Výsledky brigád podľa hlavného veliteľa závisia od úrovne výcviku a skúseností veliteľov, ale aj štábov.

"Poslal som preto skupiny špecialistov do jednotlivých brigád, kde sú problémy s prípravou personálu, aby odovzdali svoje skúsenosti a pomohli," napísal Syrskyj.

Zároveň dodal, že niektorí velitelia budú odvolaní. "V niektorých prípadoch, keď veliteľ nekontroluje situáciu a (jeho) činy a príkazy priamo ohrozujú život a zdravie podriadených, som nútený robiť personálne rozhodnutia," píše sa v Syrského stanovisku.