Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Szijjártó: Gazprom zohráva hlavnú úlohu v dodávkach plynu pre Maďarsko

Na archívnej snímke maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó. Foto: TASR - Marko Erd

Szijjártó vyzdvihol sľubnú perspektívu spolupráce Maďarska s ruským Gazpromom aj v oblasti využitia zemného plynu v oblasti dopravy.

Budapešť 2. decembra (TASR) - V dodávkach zemného plynu pre Maďarsko zohráva ruská spoločnosť Gazprom hlavnú úlohu. Očakávaný rozvoj infraštruktúry v tomto regióne naznačuje, že tomu bude tak aj v budúcnosti, vyhlásil v pondelok v Budapešti po schôdzke s predsedom predstavenstva spoločnosti Gazprom Viktorom Zubkovom maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó.

"V záujme dlhodobých a bezpečných dodávok plynu je zásadným záujmom Maďarska transparentná a spoľahlivá spolupráca s Gazpromom, preto sme spolu so šéfom Gazpromu pripravení začať rokovania o novej, dlhodobej dohode o dodávkach zemného plynu," povedal podľa agentúry MTI šéf maďarskej diplomacie.

Szijjártó vyzdvihol sľubnú perspektívu spolupráce Maďarska s ruským Gazpromom aj v oblasti využitia zemného plynu v oblasti dopravy. "V plnení klimatických cieľov môže použitie zemného plynu v doprave zohrať dôležitú úlohu," zdôraznil maďarský minister.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)