Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zahraničie

Szijjártó: Kontrola vnútorných hraníc zhoršuje konkurencieschopnosť EÚ

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí Maďarska Peter Szijjártó. Foto: TASR – Martin Baumann

Vytváranie paralelných spoločností a teroristické útoky, ako aj nedávne teroristické útoky podľa maďarského ministra zahraničných vecí ohrozujú bezpečnosť Európanov.

Budapešť 19. októbra (TASR) — Hraničné kontroly v rámci schengenského priestoru komplikujú komerčnú dopravu a zhoršujú konkurencieschopnosť Európy, a teraz ich obnovili aj Slovinci. Napísal to vo štvrtok minister zahraničných vecí Péter Szijjártó na svojej facebookovej stránke s poznámkou, že nelegálna migrácia predstavuje pre Európu obrovskú hrozbu, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

"Európski liberálni politici sa to dlho snažili popierať, ale teraz je každému jasné, že nebezpečenstvo spojené s nelegálnou migráciou v Bruseli bagatelizovali," konštatoval šéf maďarskej diplomacie.

Szijjártó reagoval na správu, že Slovinsko pozastavuje Schengenskú dohodu a zavádza hraničné kontroly na maďarských a chorvátskych hraniciach.

Vytváranie paralelných spoločností a teroristické útoky, ako aj nedávne teroristické útoky podľa maďarského ministra zahraničných vecí ohrozujú bezpečnosť Európanov.

"Konkurencieschopnosť Európy sa každým dňom zhoršuje, hranice uzavreté pre migráciu a z toho vyplývajúca zvýšená teroristická hrozba teraz dávajú tejto už aj tak oslabenej konkurencieschopnosti veľkú facku. Je čas na zmenu! Ak Brusel nezmení svoju migračnú politiku, ľahko sa ocitneme tam, kde nechceme: v starej ére Európy rozdelenej hranicami"
, uzavrel Szijjártó.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)