Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Szijjártó: Modernizácia Kuby je vážnou možnosťou pre maďarské podniky

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó. Foto: TASR/MTI

Szijjártó zdôraznil, že pre maďarské podniky je tiež výhodou, že Európska únia, na rozdiel od Spojených štátov, neuplatňujú sankcie voči Kube.

Budapešť 9. novembra (TASR) - Modernizácia kubánskej ekonomiky je vážnou možnosťou pre maďarské podniky, povedal pre agentúru MTI vo štvrtok maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó, ktorý odcestoval na dvojdňovú návštevu Kuby.

Šéf maďarskej diplomacie sa stretne s ministrom zahraničných vecí Kuby Brunom Rodríguezom, ďalšími členmi vlády, ale aj s kardinálom Jaimem Ortegom.

Szijjártó zdôraznil, že pre maďarské podniky je tiež výhodou, že Európska únia, na rozdiel od Spojených štátov, neuplatňujú sankcie voči Kube. Únia je dokonca podľa jeho slov najväčším investorom a obchodným partnerom tejto stredoamerickej krajiny.

Za najvýznamnejšie oblasti možnej účasti maďarských podnikov na modernizácii Kuby označil minister vodné hospodárstvo, poľnohospodárstvo, potravinársky priemysel, zdravotníctvo a obnoviteľné zdroje energie.