Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Szijjártó v OSN v súvislosti s vojnou odporučil Trumpov model

Na archívnej snímke maďarský minister zahraničných vecí Peter Szijjártó. Foto: TASR/AP

Bol na to potrebný skutočný vodca, ktorý bol dostatočne odvážny a silný, aby znovu otvoril komunikačné kanály medzi stranami vo vážnom vzájomnom konflikte, zdôraznil Szijjártó.

Budapešť/New York 28. októbra (TASR) - V súvislosti s vojnou na Ukrajine by bolo vhodné použiť model exprezidenta USA Donalda Trumpa, ktorý bol aplikovaný pri riešení konfliktu na Blízkom východe. Podľa agentúry MTI to v piatok v rámci diskusie Bezpečnostnej rady OSN navrhol maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Šéf maďarskej diplomacie spresnil, že v záujme presadzovania mieru na Blízkom východe bolo kľúčové, že znepriatelené strany počas dohôd uzatvorených prostredníctvom amerického exprezidenta a jeho poradcu Jareda Kushnera medzi sebou rokovali.

"Bol na to potrebný skutočný vodca, ktorý bol dostatočne odvážny a silný, aby znovu otvoril komunikačné kanály medzi stranami vo vážnom vzájomnom konflikte," zdôraznil Szijjártó na diskusii v New Yorku. Dodal, že ak to bolo možné v prípade Izraela, tak by to malo fungovať aj v prípade Ukrajiny.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)