Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Szijjártóovi v Bangkoku test potvrdil nákazu koronavírusom

Maďarský šéf diplomacie Péter Szijjártó (vľavo) a kambodžský premiér Hun Sen počas stretnutia v Paláci mieru v kambodžskej metropole Phnom Pénh v utorok 3. novembra 2020. Szijjártóovi, ktorý mal v stredu v Thajsku na pláne niekoľko dvojstranných rozhovorov, potvrdil test nákazu novým druhom koronavírusu. Szijjártó pricestoval do Thajska z Kambodže.Informovala o tom agentúra MTI, podľa ktorej je šéf diplomacie bez príznakov, avšak v zmysle miestnych predpisov je hospitalizovaný v nemocnici v Bangkoku. Foto: TASR/AP

Šéf maďarskej diplomacie sa podrobil testovaniu aj pred odcestovaním do Ázie, výsledok bol vtedy negatívny.

Budapešť 4. novembra (TASR) - Maďarskému ministrovi zahraničných vecí Péterovi Szijjártóovi, ktorý mal v stredu v Thajsku na pláne niekoľko dvojstranných rozhovorov, potvrdil test nákazu novým druhom koronavírusu. Informovala o tom agentúra MTI, podľa ktorej je šéf diplomacie bez príznakov, avšak v zmysle miestnych predpisov je hospitalizovaný v nemocnici v Bangkoku.

Šéf tlačového oddelenia ministerstva zahraničných vecí Máté Paczolay uviedol, že prebiehajú rokovania o odvoze ministra do vlasti. Szijjártó pricestoval to Thajska z Kambodže.

Paczolay dodal, že šéf diplomacie sa podrobil testovaniu aj pred odcestovaním do Ázie, výsledok bol vtedy negatívny. Minister podľa jeho slov po návrate nastúpi do karantény v záujme toho, aby nenakazil svoju rodinu, a ani iných.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)