Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Tábor migrantov v Andalúzii zachvátil požiar

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Príčina požiaru nebola bezprostredne známa, uvádza AP s tým, že sa jej dosiaľ nepodarilo skontaktovať sa v tomto smere s miestnymi úradmi.

Níjar 30. januára (TASR) - Približne 200 ľudí museli v pondelok evakuovať z tábora pre migrantov v španielskom meste Níjar, ktorý zachvátil požiar. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

Požiar vypukol práve v deň, keď tamojšie mestské zastupiteľstvo nariadilo demoláciu zmieneného tábora nazývaného El Walili, a to z dôvodu schátraných prístreškov postavených bez povolenia.

Tábor obývali prevažne muži zo subsaharskej Afriky a Maroka pracujúci na poľnohospodárskych pozemkoch v okolí. Teraz ich evakuovali do neďalekého skladu, kde sa o nich starajú pracovníci Červeného kríža.

Príčina požiaru nebola bezprostredne známa, uvádza AP s tým, že sa jej dosiaľ nepodarilo skontaktovať sa v tomto smere s miestnymi úradmi.

AP pripomína, že práve poľnohospodárstvo spoločne s turizmom sú hlavnými zdrojmi príjmov tejto oblasti.

Ľudskoprávna organizácia APDHA, ktorá pracuje s migrantmi v juhošpanielskej Andalúzii, informovala, že tamojšie úrady dosiaľ nemajú pre migrantov nijaké plány ohľadom ich vhodnej relokácie.

V tábore boli stovky chatrčí postavených zhruba pred 15 rokmi. Žilo v ňom približne 500 pracujúcich migrantov.