Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Požiar budovy na Taiwane si vyžiadal minimálne 46 obetí

Na videosnímke rozsiahly požiar v 13-poschodovej budove v meste Kao-siung na juhu Taiwanu 14. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Pátracie práce na mieste požiaru pokračovali ešte aj v popoludňajších hodinách miestneho času.

Tchaj-pej 14. októbra (TASR) – Na 46 zvýšili taiwanskí hasiči počet obetí mohutného požiaru, ktorý v noci na štvrtok zachvátil 13-poschodovú budovu v meste Kao-siung na juhu ostrova. Okrem minimálne 46 mŕtvych si požiar vyžiadal aj 41 zranených, informovala agentúra AFP.

V chátrajúcej budove začalo horieť približne o 03.00 h ráno miestneho času. Hasičom sa podarilo oheň dostať pod kontrolu až krátko pred 05.00 h ráno a plamene celkom uhasili až po 07.00 h.

Podľa vyjadrenia hasičov bol požiar mimoriadne ničivý a zničil mnoho poschodí budovy, z ktorej časť už bola neobývaná, no nachádzalo sa v nej aj viacero obchodov a vyše 100 bytov. Postavili ju pred viac ako 40 rokmi a údajne bola v zlom stave.

Do boja s plameňmi bolo nasadených vyše 150 hasičov a 75 hasiacich áut. Príčina požiaru nebola bezprostredne známa, ale plamene boli obzvlášť intenzívne na prvom poschodí, kde bolo nahromadené množstvo odpadu. Viacerí svedkovia tvrdili, že približne v čase, keď začalo horieť, sa ozval z budovy výbuch.

Pátracie práce na mieste požiaru pokračovali ešte aj v popoludňajších hodinách miestneho času.