Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Taiwanská prezidentka vymenovala nového premiéra Williama Laia

Bývalý starosta mesta Tchaj-nan a člen vládnucej Demokratickej pokrokovej strany (DPP) William Lai (vpravo) pózuje po tom, čo ho taiwanská prezidentka Cchaj Jing-wen (uprostred) vymenovala za nového taiwanského premiéra 5. septembra 2017 v Tchaj-peji. Vľavo odchadzajúci taiwanský premiér Lin Čchüan. Foto: TASR/Johnson Lai

Lai v tejto funkcii nahradí Lin Čchüana, ktorý v pondelok podal demisiu. Na poste taiwanského premiéra pôsobil Lin Čchüan od mája 2016.

Tchaj-pej 5. septembra (TASR) - Taiwanská prezidentka Cchaj Jing-wen dnes vymenovala za nového premiéra Williama Laia, starostu mesta Tchaj-nan a člena vládnucej Demokratickej pokrokovej strany (DPP).

Lai v tejto funkcii nahradí Lin Čchüana, ktorý v pondelok podal demisiu. Na poste taiwanského premiéra pôsobil Lin Čchüan od mája 2016.

Cchaj Jing-wen dnes na tlačovej konferencii v prítomnosti odstúpivšieho i novovymenovaného premiéra ocenila hladké odovzdanie premiérskeho úradu, čo podľa nej svedčí aj o tom, že v rámci vlády nie je žiaden problém s komunikáciou.

Prezidentka tiež ubezpečila o pokračovaní zamýšľaných reforiem v ekonomike. Uviedla, že od vlády očakáva, že bude naďalej klásť dôraz na transformáciu ekonomiky v podobe podpory inovácií a vytvorenia dobre platených miest v oblasti hich-tech.