Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Tajomník ruskej bezpečnostnej rady: Rusko na Ukrajine bojuje s NATO

Na archívnej snímke po ruských útokoch na predmestí Bachmutu na Ukrajine sa valil dym. Foto: TASR/AP

Plánom západniarov je pokračovať v rozdeľovaní Ruska a nakoniec ho jednoducho vymazať z mapy sveta, uviedol tajomník ruskej Bezpečnostnej rady Nikolaj Patrušev.

Moskva 10. januára (TASR) - Rusko v súčasnosti na Ukrajine bojuje proti Severoatlantickej aliancii vedenej Spojenými štátmi. Vyhlásil to v utorok jeden z najbližších spolupracovníkov prezidenta Vladimira Putina - tajomník ruskej Bezpečnostnej rady Nikolaj Patrušev. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

"Udalosti na Ukrajine nie sú konfliktom medzi Moskvou a Kyjevom, je to vojenská konfrontácia medzi Ruskom a NATO a predovšetkým Spojenými štátmi a Britániou," uviedol Patrušov.

"Plánom západniarov je pokračovať v rozdeľovaní Ruska a nakoniec ho jednoducho vymazať z mapy sveta," uviedol Patrušev v rozhovore pre ruský týždenník Argumenty i fakty.

Patrušev je bývalým sovietskym tajným agentom a Putina pozná od 70. rokov minulého storočia. Ako jeden z mála jeho spolupracovníkov dokáže ovplyvniť rozhodnutia šéfa Kremľa, píše Reuters.

Vojenská invázia Ruska na Ukrajinu vyvolala v Európe jeden z najničivejších konfliktov od druhej svetovej vojny. Zároveň v jej dôsledku prichádza k najväčšej konfrontácii medzi Moskvou a Západom od kubánskej jadrovej krízy v roku 1962.