Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Takmer 10.000 ľudí v Thajsku sa zúčastnilo protivládnych protestov

Prodemokratickí aktivisti zdvíhajú tri prsty ako symbol odporu počas zhromaždenia 16. augusta 2020 v Bangkoku. Tisíce ľudí sa v nedeľu zúčastnili na protivládnom proteste v thajskej metropole Bangkok a žiadali vypísanie nových volieb. Foto: TASR/AP

Na mieste sa nachádzalo približne 600 príslušníkov polície.

Bangkok 16. augusta (TASR) - Tisíce ľudí sa v nedeľu zúčastnili na protivládnom proteste v thajskej metropole Bangkok a žiadali vypísanie nových volieb, píše agentúra DPA.

Organizátori z politického hnutia Free People uviedli, že na demonštrácii sa zúčastnilo takmer 10.000 ľudí. Toto hnutie bolo založené s cieľom upevniť snahy študentského zhromaždenia Free Youth.

Študentské hnutie má tri hlavné požiadavky, píše agentúra AP. Žiada nové voľby, zmeny v ústave a ukončenie zastrašovania voči kritikom vlády.

V blízkosti demonštrácie sa stretla aj menšia skupina podporovateľov thajskej monarchie, ktorí dávali najavo nesúhlas s pripomienkami niektorých študentov k reforme konštitučnej monarchie.

Na mieste sa nachádzalo približne 600 príslušníkov polície, ktorí mali zabezpečiť ochranu demonštrantov. Thajské úrady totiž vyjadrili obavy z možného konfliktu.