Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Takmer polovica nemeckých diaľkových vlakov v auguste meškala

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Podobný počet zmeškaných vlakov Nemecko naposledy zažilo v roku 2010, keď krajinu koncom decembra postihlo husté sneženie.

Berlín 10. septembra (TASR) - Takmer polovica všetkých nemeckých diaľkových vlakov, ktoré prevádzkuje štátna železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB), v auguste meškala. V piatok o tom informovalo vedenie spoločnosti.

TASR správu prevzala od tlačovej agentúry DPA.

Len 56,8 percenta nemeckých vlakov pricestovalo v auguste načas. Ide už o tretí mesiac po sebe, kedy je toto číslo nižšie ako 60 percent. Interné predpisy DB o presnosti uvádzajú, že prijateľné meškanie vlakov môže byť maximálne šesť minút.

V prípade regionálnych vlakov bola miera dochvíľnosti len o niečo menšia než 90 percent.

Podobný počet zmeškaných vlakov Nemecko naposledy zažilo v roku 2010, keď krajinu koncom decembra postihlo husté sneženie.

"Dopyt po vnútroštátnych a medzinárodných nákladných vlakových spojeniach či regionálnych a diaľkových linkách bol stále veľmi vysoký," uviedol hovorca DB. Dodal, že na niektorých hlavných úsekoch železníc prebiehali rozsiahle stavebné práce.

Hovorca tiež uviedol, že ukončenie lacných cestovných lístkov na regionálnych trasách, o ktorom rozhodla DB v dôsledku zvyšujúcich sa cien energií, ako aj sfinalizovanie stavebných prác dopomohli na začiatku septembra k lepšej dochvíľnosti vlakov.