Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Talianska polícia našla v tuneli pod Rímom marihuanovú plantáž

Foto: Ilustračné foto: TASR/Polícia

Talianska finančná polícia uviedla, že skonfiškovala 340 kilogramov drogy v odhadovanej hodnote troch miliónov eur.

Rím 14. augusta (TASR) - Talianska polícia našla prosperujúcu "továreň" na marihuanu v opustenom tuneli metra, postavenom pod Rímom za čias Benita Mussoliniho, uviedol dnes vyšší policajný dôstojník pre agentúru Reuters.

V okolí vchodu do kilometer dlhého tunela, ktorý sa oficiálne využíval na pestovanie húb, si minulý týždeň všimli prenikavý zápach marihuany. Sobotná policajná razia odhalila, že sa v zadnej oddelenej časti tunela okrem húb pestovali aj lány indického konope.

Na videozázname polície vidno bujnejúcu marihuanovú plantáž, ako aj zariadenia na váženie a spracovanie a hromady vriec naplnených drogou.

Talianska finančná polícia uviedla, že skonfiškovala 340 kilogramov drogy v odhadovanej hodnote troch miliónov eur. Päťdesiatsedemročný majiteľ poľa skončil vo väzbe. Išlo o jednu z najväčších razií na produkciu konope v Taliansku.

Tunel sa nachádza v blízkosti sejfov talianskej centrálnej banky v juhovýchodnej časti Ríma. Postavili ho ako súčasť siete metra, naplánovanej fašistickým vodcom Mussolinim v 30. rokoch. Práce na ňom však boli prerušené po tom, ako Taliansko v roku 1940 vstúpilo do druhej svetovej vojny.