Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Talianska polícia rozbila sieť daňových podvodníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zatykače, domáce väzenie či iné obmedzenia boli v súvislosti s prípadom uvalené na 35 ľudí.

Rím 31. januára (TASR) - Talianska polícia v pondelok oznámila, že sa jej podarilo rozbiť gang podnikateľov obvinených z toho, že prostredníctvom úľav zameraných na pomoc podnikom v čase pandémie vykonali daňové úniky vo výške 440 miliónov eur. Informovala o tom agentúra AP.

Talianska finančná polícia (Guardia di Finanza) uviedla, že pri zásahoch voči tejto sieti prehľadala v celej krajine približne 80 miest. Zatykače, domáce väzenie či iné obmedzenia boli v súvislosti s prípadom uvalené na 35 ľudí.

Polícia ďalej informovala, že vyšetrovanie podnietili podozrivé transakcie. V tých figurovali neexistujúce alebo bankrotujúce spoločnosti, ktoré následne prevzali iné subjekty a uplatnili si vďaka nim daňové úľavy. Vyšetrovanie odhalilo, že túto zločineckú sieť riadilo približne 12 podnikateľov.

Taliansko bolo na začiatku pandémie nového koronavírusu v roku 2020 vôbec prvým epicentrom tejto nákazy v Európe. Spomedzi západných krajín bolo tiež prvou, ktorá pristúpila k celoštátnemu lockdownu, pripomína AP. Talianska vláda neskôr schválila sériu opatrení zameraných na pomoc podnikom v krajine.