Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Talianska polícia mala zhabať majetok architekta spájaného s Putinom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Ide o majetok talianskeho architekta Lanfranca Cirilla, ktorý navrhol rozľahlú stavbu na čiernomorskom pobreží.

Rím 3. augusta (TASR) - Talianska finančná polícia skonfiškovala architektovi spájanému s prezidentom Vladimirom Putinom majetok vo výške 141 miliónov eur, a to pre údajné porušenie daňových pravidiel. S odvolaním sa na nemenovaný zdroj oboznámený so situáciou o tom v stredu píše agentúra Reuters.

Samotná finančná polícia (Guardia di finanza) v stredu informovala, že zhabala majetok "známemu profesionálovi" v severotalianskom meste Brescia, pričom sa odvolala na tzv. daňové delikty. Meno osoby, ktorej skonfiškovala majetok, však agentúre Reuters nepovedala.

Citovaný zdroj ale informoval, že ide o majetok talianskeho architekta Lanfranca Cirilla, ktorý navrhol rozľahlú stavbu na čiernomorskom pobreží. Neskôr sa stala známa ako "Putinov palác", hoci samotný Putin jej vlastníctvo dlhodobo odmieta.

Prepojenie s ruským prezidentom poprel aj samotný Cirillo. V rozhovore pre taliansku televíziu zo začiatku roka povedal, že zmienenú stavbu skutočne navrhol. Uviedol však, že si ju objednala súkromná firma a že s Putinom v žiadnom kontakte nebol.