Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Talianska polícia zatkla 19 pašerákov, ktorí pomáhali utečencom

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Za takúto prepravu si vypýtali od každého utečenca zhruba 6000 eur.

Rím 5. decembra (TASR) - Talianska polícia zatkla 19 pašerákov, ktorí sa pokúšali nezákonne previesť viacerých migrantov cez Taliansko do Francúzska. Informovala o tom agentúra v sobotu DPA s odvolaním sa na tamojšiu políciu.

Zatknutých prevádzačov polícia obvinila zo spolupráce s kriminálnou organizáciou a z napomáhania nelegálnej migrácii. Podľa AFP ide o členov zločineckej skupiny pozostávajúcej z irackých Kurdov, Afgancov, Pakistancov a Talianov. Polícia zasahovala v Miláne, Turíne, v meste Bari na juhu krajiny a v pohraničnom meste Ventimiglia.

Pašerácka skupina pôsobila najmä v oblasti východného Stredomoria. Po príchode utečencom poskytovala falošné doklady totožnosti a zriaďovala nočné presuny cez talianske pohraničné mesto Ventimiglia na územie Francúzska.

Za takúto prepravu si vypýtali od každého utečenca zhruba 6000 eur. Prevoz migrantov zvyčajne platia ich príbuzní bankovými prevodmi alebo si pašeráci peniaze vyzdvihnú na tzv. "zberných miestach" v Turecku, približuje talianska polícia.