Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Talianska polícia zatkla 43 osôb podozrivých z príslušnosti k mafii

Ilustračná snímka Foto: TASR

Zadržaní sú okrem iného obvinení z príslušnosti k mafiánskej organizácii, obchodovania s drogami, vydierania a nedovoleného ozbrojovania.

Rím 10. mája (TASR) - Talianska polícia v rámci rozsiahlych razií zadržala v hlavnom meste Rím 43 údajných členov mafie, ktorých podozrieva zo založenia rímskej pobočky obávanej kalábrijskej zločineckej organizácie 'Ndrangheta. TASR správu prevzala od agentúry DPA, ktorá o tom informovala v utorok.

Vyšetrovatelia uviedli, že táto skupina osôb vedená dvoma bosmi pôsobila v Ríme vo viacerých oblastiach, ako sú reštaurácie, obchod s rybami, pekárne a cukrárne. Zabavených bolo 24 podnikov.

Zadržaní sú okrem iného obvinení z príslušnosti k mafiánskej organizácii, obchodovania s drogami, vydierania a nedovoleného ozbrojovania.

Podľa guvernéra talianskeho regiónu Lazio Nicolu Zingarettiho šlo o "najdôležitejšiu operáciu, aká sa kedy v Ríme proti 'Ndranghete doteraz uskutočnila". Starosta Ríma Roberto Gualtieri na Twitteri zase uviedol, že zmienená policajná operácia v hlavnom meste zasadila "organizovanému zločinu veľkú ranu".

Policajné jednotky bojujúce proti mafii zároveň vykonali razie aj v juhotalianskom regióne Kalábria, pri ktorých zatkli 35 podozrivých.

Zmienená skupina zadržaných so sídlom v Kalábrii sa v lete 2015 rozhodla v Ríme založiť oficiálnu organizáciu s cieľom "viesť vojnu", povedal podľa tlačovej agentúry ANSA v odpočúvanom rozhovore jeden z vodcov.

'Ndrangheta je v Taliansku považovaná za najmocnejšiu mafiánsku organizáciu, ako aj za jednu z hlavných skupín zapojených do obchodovania s drogami v Európe.