Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Talianska polícia zatkla muža z Bosny, ktorý chcel predať svoju dcéru

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zmienená rodina z Bosny žila v rómskom tábore pozostávajúcom z obytných prívesov, ktorý sa nachádza severozápadne od mesta Pisa.

Rím 23. septembra (TASR) - Talianska polícia zatkla muža z Bosny a Hercegoviny, ktorý chcel údajne donútiť svoju dcéru k svadbe s bratrancom. Mal za to zinkasovať vyše 10.000 eur, v dôsledku policajného zásahu však k dohodnutému sobášu napokon nedošlo.

O zatknutí muža informovali v pondelok talianske úrady s tým, že k nemu došlo už pred tromi dňami. Polícia konala na základe nového talianskeho zákona zakazujúceho nedobrovoľné sobáše.

Zmienená rodina z Bosny žila v rómskom tábore pozostávajúcom z obytných prívesov, ktorý sa nachádza severozápadne od mesta Pisa.

Otec rodiny mal podľa polície zbiť svoje dve dcéry, keď sa proti dohodnutým sobášom vzbúrili a nechal ich len o chlebe a vode.

Podľa vyšetrovateľov otec dohodol svadbu svojej staršej 21-ročnej dcéry s bratrancom žijúcim v tom istom tábore. Podobne chcel prinútiť k manželstvu aj svoju mladšiu dcéru. Polícia jeho trestnú činnosť zdokumentovala za pomoci tajne nakrúteného videozáznamu.