Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Talianska vláda zavádza povinné očkovanie pre všetkých nad 50 rokov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa národného štatistického úradu je z 59 miliónov talianskych obyvateľov 28 miliónov starších ako 50 rokov.

Rím 6. januára (TASR) - Talianska vláda v stredu oznámila, že od 15. februára bude očkovanie proti koronavírusovému ochoreniu COVID-19 povinné pre všetkých ľudí starších ako 50 rokov. Informovala o tom agentúra AFP.

"Chceme spomaliť krivku nákazy a povzbudiť Talianov, ktorí ešte neboli zaočkovaní, aby tak urobili," uviedol premiér Mario Draghi počas zasadnutia vlády, na ktorom bolo opatrenie prijaté.

"Pracujeme najmä na vekových skupinách, ktoré sú najviac ohrozené hospitalizáciou, aby sme znížili tlak na nemocnice pri záchrane životov," dodal.

Vláda uviedla, že "očkovací preukaz bude potrebný pre ľudí starších ako 50 rokov vo verejnom a súkromnom sektore, aby mali od 15. februára prístup na svoje pracovisko".

Podľa národného štatistického úradu je z 59 miliónov talianskych obyvateľov 28 miliónov starších ako 50 rokov.

Koncom minulého mesiaca vláda oznámila, že od 10. januára bude očkovací preukaz potrebný na využívanie verejnej dopravy, na vstup do hotelov, na terasy reštaurácií a do telocviční.

Taliansko zaznamenalo v stredu nový denný rekord v prípadoch nákazy koronavírusom. Zdravotnícke úrady hlásili niečo vyše 189.000 prípadov infekcie a približne 230 úmrtí na koronavírus za jeden deň.