Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Benátsky karneval sa tento rok uskutoční virtuálne

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Karneval v Benátkach, ktorý pred vypuknutím pandémie koronavírusu každoročne priťahoval desiatky tisíc návštevníkov, sa tento rok odohrá v dvoch fázach, píše DPA.

Rím 6. februára (TASR) - V Taliansku sa tento rok uskutoční svetoznámy Benátsky karneval, avšak vzhľadom na pandémiu nového koronavírusu len virtuálne. V sobotu o tom informovala agentúra DPA.

Karneval v Benátkach, ktorý pred vypuknutím pandémie koronavírusu každoročne priťahoval desiatky tisíc návštevníkov, sa tento rok odohrá v dvoch fázach, píše DPA. Prvá fáza už prebieha a pozostáva z dvoch 90-minútových predstavení, pričom jedno začalo v sobotu o 17.00 h SEČ a druhé sa odohrá v nedeľu v rovnakom čase.

Druhá fáza slávností začne 11. februára a bude trvať päť dní, teda do 16. februára.
Ilustračná snímka.
Foto: TASR/AP

Karneval v Benátkach je jednou z najdôležitejších kultúrnych udalostí tohto prímorského mesta, komentuje DPA. Minuloročné slávnosti museli miestne úrady 23. februára predčasne prerušiť v súvislosti s epidémiou koronavírusu SARS-CoV-2.

V Taliansku v spojitosti s chorobou COVID-19, ktorú nový koronavírus spôsobuje, zomrelo viac ako 90.000 ľudí. V celej krajine momentálne platí zákaz vychádzania od 22.00 h.