Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

KORONAVÍRUS: Čínsky manželský pár v Taliansku sa vyliečili

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Po odhalení nákazy u týchto dvoch turistov prerušilo Taliansko priame letecké spojenie s Čínou, v súčasnosti je i tak najhoršie postihnutou európskou krajinou, pokiaľ ide o koronavírusovú pandémiu.

Rím/Peking 19. marca (TASR) - Čínsky manželský pár, ktorý bol prvým prípadom výskytu nového koronavírusu v Taliansku, sa už vyliečil a mohol opustiť príslušné oddelenie Národného ústavu infekčných chorôb Lazzara Spallanzaniho v Ríme. Dvojica turistov z mesta Wu-chan, známeho ako ohnisko koronavírusovej epidémie v Číne, bola v tomto zariadení hospitalizovaná od 30. januára.

O prepustení čínskeho páru informovala tlačová agentúra APA, ktorá sa odvolala na štvrtkové vyjadrenie riaditeľa uvedeného ústavu Francesca Vaiu pre televíznu stanicu Sky.

Manželov podľa neho presunuli do rímskej Nemocnice sv. Filipa Neriho, kde sa má žena ešte podrobiť rehabilitačnej liečbe. Prepustenie z infekčného oddelenia označil Vaia za "priaznivú správu, na ktorú môže byť hrdý celý taliansky systém zdravotníctva".

Po odhalení nákazy u týchto dvoch turistov prerušilo Taliansko priame letecké spojenie s Čínou, v súčasnosti je však i tak najhoršie postihnutou európskou krajinou, pokiaľ ide o koronavírusovú pandémiu. Čínske úrady sa Taliansku poďakovali za starostlivosť poskytovanú čínskym občanom.

Rímsky Národný ústav infekčných chorôb Lazzara Spallanzaniho dosiaľ opustilo už 324 pacientov, ktorí sa predtým nakazili novým koronavírusom.