Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Zahraničie

Taliansko, Francúzsko a Nemecko podporujú sankcie proti Hamasu

Izraelská mobilná delostrelecká jednotka počas paľby smerom na Pásmo Gazy 10. decembra 2023. Foto: TASR/AP

Urýchlené prijatie tohto sankčného režimu nám umožní vyslať silný politický odkaz o angažovanosti Únie proti Hamasu, dodali v liste Tajani, Colonnová a Baerbocková.

Rím 11. decembra (TASR) - Taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani a jeho kolegyne z Francúzska a Nemecka Catherine Colonnová a Annalena Baerbocková v spoločnom liste uviedli, že podporujú návrh šéfa diplomacie Európskej únie Josepa Borrella zaviesť sankcie proti palestínskemu militantnému hnutiu Hamas. TASR prevzala informácie z pondelkovej správy talianskej tlačovej agentúry ANSA.

Trojica ministrov podporila návrh vytvoriť "sankčný režim proti vodcom Hamasu, a to zo solidarity s Izraelom a tiež ako nástroj proti teroristickým operáciám hnutia".

Ministri vyjadrili "úplnú podporu návrhu, ktorý by umožnil Európskej únii cieliť na členov Hamasu, spriaznené skupiny a podporovateľov jeho destabilizujúcej činnosti".

"Urýchlené prijatie tohto sankčného režimu nám umožní vyslať silný politický odkaz o angažovanosti Únie proti Hamasu," dodali v liste Tajani, Colonnová a Baerbocková.