Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Taliansko hlási 156 úmrtí a 642 nových prípadov COVID-19

Na snímke zákazníčka s ochranným štítom na tvári pije kávu pred kaviarňou 18. mája 2020 v Ríme. Taliansko v rámci uvoľňovania opatrení zavedených v dôsledku koronavírusovej pandémie povolilo v pondelok otvorenie reštaurácií, kaviarní, múzeí a väčšiny obchodov. Foto: TASR/AP

Talianska ministerka dopravy Paola De Micheliová v stredu oznámila, že letiská obnovia svoju prevádzku 3. júna.

Rím 21. mája (TASR) - Taliansko zaznamenalo vo štvrtok 156 nových úmrtí na ochorenie COVID-19 a 642 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý ho spôsobuje. Informovala o tom agentúra APA s odvolaním sa na údaje civilnej ochrany.

Celkový počet úmrtí od začiatku pandémie tak v Taliansku dosiahol 32.486. Počet nakazených stúpol na 228.006.

Počet aktívnych prípadov nákazy je 60.960, pričom v stredu ich bolo 62.753. Naďalej klesajú aj počty pacientov v nemocniciach i ľudí pripojených na pľúcnu ventiláciu.

Taliansky premiér Giuseppe Conte vo štvrtok podľa agentúry DPA povedal, že "ak je najhoršie už za nami, vďačíme za to obyvateľom, ktorí zmenili svoj životný štýl". Conte občanov takisto vyzval, aby dovolenku strávili v Taliansku a upozornil na problémy, ktoré v najbližších mesiacoch čakajú ekonomiku krajiny.

Talianska ministerka dopravy Paola De Micheliová v stredu oznámila, že letiská obnovia svoju prevádzku 3. júna. Od tohto termínu bude v Taliansku povolené vnútroštátne cestovanie a do krajiny budú môcť prichádzať aj zahraniční turisti.