Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Taliansko hlási ďalších 30 úmrtí na koronavírus a 259 nových prípadov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Počet úmrtí v krajine je teraz celkovo 34.708. Úrady upozorňujú, že celkové počty infikovaných a mŕtvych sú určite vyššie.

Rím 26. júna (TASR) - Taliansko zaznamenalo v piatok 30 ďalších úmrtí na nový koronavírus, z nich 16 v severnom regióne Lombardsko, ktorý naďalej hlási každý deň zďaleka najvyšší počet potvrdených prípadov nákazy. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

Krajina podľa údajov ministerstva zdravotníctva zaznamenala od štvrtka aj 259 nových potvrdených prípadov nákazy, takže celkový počet známych infekcií stúpol na 239.961. Nákaza v Taliansku vypukla koncom februára.

Počet úmrtí v krajine je teraz celkovo 34.708. Úrady upozorňujú, že celkové počty infikovaných a mŕtvych sú určite vyššie, pretože mnoho ľudí bez vážnych prejavov nákazy sa nedá testovať a mnohí zomrú v opatrovateľských domovoch tiež bez otestovania.

Medzitým taliansky premiér Giuseppe Conte oznámil, že talianske triedy sa začnú zapĺňať žiakmi a študentmi 14. septembra, teda po vyše šiestich mesiacoch od ich zatvorenia. Vláda sa zatvorením škôl snažila zastaviť šírenie ochorenia COVID-19 a milióny študentov sa museli vzdelávať na diaľku.