Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Taliansko hlási nižší počet pacientov na JIS

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Počet nových potvrdených prípadov infekcie v Taliansku už určitý čas klesá.

Rím 11. mája (TASR) – Taliansko dnes hlásilo po prvý raz za uplynulé dva mesiace menej ako 1000 ľudí na jednotkách intenzívnej starostlivosti v dôsledku nákazy koronavírusom. Informovalo o tom talianske ministerstvo zdravotníctva a agentúra AFP.

Rezort zdravotníctva za uplynulých 24 hodín potvrdil 744 nových prípadov nákazy. Celkový počet sa zvýšil na 219 814, pričom 106 587 ľudí sa už vyliečilo.

Počet úmrtí dnes vzrástol o 179 na 30 739. V porovnaní s nedeľou, keď zomrelo 165 pacientov, ide o mierny nárast. Napriek tomu je však počet obetí už tretí deň po sebe menší ako 200.

Počet nových potvrdených prípadov infekcie v Taliansku už určitý čas klesá. Krajina už postupne zmierňuje zavedené opatrenia. Od 18. mája budú opäť povolené omše, krsty, svadby a pohreby, avšak len pod podmienkou dodržiavania špecifických pravidiel a hygienických predpisov. Taliansky premiér Giuseppe Conte obyvateľom oznámil, že v lete sa môžu tešiť na dovolenku na pláži.

"Leto nestrávime na balkónoch, krásu Talianska neponecháme v karanténe. Môžeme si vychutnať pobrežie, hory a naše krásne mestá," uviedol Conte pre nedeľňajšie vydanie novín Corriere della Sera.