Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Do Talianska sa v noci doplavilo ďalších 635 migrantov

Honduraskí migranti, ktorí mieria do USA, oddychujú neďaleko diaľnice, pri ktorej hliadkujú vojaci v meste Vado Hondo v Guatemale v sobotu 16. januára 2021. Foto: TASR/AP

Do Talianska pricestovalo podľa údajov tamojšieho ministerstva vnútra od začiatku roka už viac ako 10 700 migrantov.

Rím 10. mája (TASR) – Vyše 600 migrantom sa podarilo v noci na pondelok priplávať na dovedna štyroch člnoch na taliansky ostrov Lampedusa. Talianska tlačová agentúra ANSA v pondelok ráno informovala, že za posledných 24 hodín sa na ostrov Lampedusa doplavilo už 2128 ľudí vrátane 635 migrantov, ktorí dorazili v noci na pondelok.

Počet migrantov, ktorí sa vydali do Talianska cez Stredozemné more plaviac sa v preplnených a často chatrných člnoch, sa v uplynulých týždňoch zvýšil. Do Talianska pricestovalo podľa údajov tamojšieho ministerstva vnútra od začiatku roka už viac ako 10.700 migrantov.

Talianske pravicové strany vrátane Ligy Severu bývalého ministra vnútra Mattea Salviniho v reakcii na tieto údaje varovali pred „tisíckami ilegálnych migrantov" prichádzajúcich do Talianska. Salvini pritom ešte v nedeľu vyzval premiéra Maria Draghiho na krízové zasadnutie.