Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Desiatky ľudí sú nezvestní po prevrátení lode s migrantmi

Ilustarčná snímka. Foto: TASR/AP

Na palube bolo podľa zdrojov 47 osôb. Tým sa najskôr pokúsila pomôcť obchodná loď, jej úsilie však bolo neúspešné pre nepriaznivé počasie, píše Reuters.

Rím 13. marca (TASR) - Približne 30 osôb je nezvestných po tom, ako sa v nedeľu v oblasti Stredozemného mora prevrátila loď s migrantmi. Ďalších 17 ľudí sa podarilo zachrániť. TASR správu prevzala z agentúr AFP a Reuters, ktoré sa odvolávajú na taliansku pobrežnú stráž.

Loď vyplávala z Líbye a prevrátila sa v dôsledku nepriaznivého počasia. Záchranné práce pokračovali počas nedele s účasťou obchodných lodí a leteckej podpory od Európskej agentúry pre pohraničnú a pobrežnú stráž (Frontex). Dve zo zachránených osôb potrebovali bezodkladnú lekársku starostlivosť a boli prevezené na Maltu.

Charitatívna organizácia Mediterranea Saving Humans na sociálnej sieti s odvolaním sa na viaceré zdroje informovala, že loď smerovala do Talianska a prevrátila sa približne 110 míľ (177 kilometrov) severne od líbyjského mesta Bengázi.

Na palube bolo podľa zdrojov 47 osôb. Tým sa najskôr pokúsila pomôcť obchodná loď, jej úsilie však bolo neúspešné pre nepriaznivé počasie, píše Reuters. Líbyjské úrady následne požiadali o pomoc Taliansko.

Najmenej 76 ľudí prišlo o život na konci februára pri stroskotaní plavidla s migrantmi pri pobreží talianskeho regiónu Kalábria, pripomína AFP. Tisíce ľudí v tomto juhotalianskom regióne v sobotu večer vyjadrovali nespokojnosť s úmrtiami migrantov v Stredozemnom mori.