Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Taliansko odporučilo svojim občanom, aby opustili Rusko

Na archívnej snímke taliansky minister zahraničných vecí Luigi Di Maio. Foto: TASR/AP

Di Maio odporučil, aby turisti, študenti či podnikatelia na návrat do Talianska využili prostriedky, ktoré sú v súčasnosti dostupné.

Rím 28. februára (TASR) - Taliansko v pondelok dôrazne odporučilo svojim občanom, aby opustili územie Ruskej federácie. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

V nedeľu Európska Únia v odpovedi na ruskú agresiu voči Ukrajine uzavrela svoj vzdušný priestor pre ruské lietadlá. Na základe tohto opatrenia taliansky minister zahraničných vecí Luigi Di Maio dôrazne odporučil občanom, ktorí sa v Rusku nachádzajú, aby "urobili včasné opatrenia na návrat do Talianska". Dodal, že v najbližších hodinách by sa mohol zoznam obmedzení voči Rusku rozšíriť.

Di Maio odporučil, aby turisti, študenti či podnikatelia na návrat do Talianska využili prostriedky, ktoré sú v súčasnosti dostupné. Odporučil taktiež, aby občania odložili všetky plánované cesty do Ruska.

Svoj vzdušný priestor pre mnohých európskych prepravcov uzavrelo v odpovedi na opatrenia aj Rusko. Spoločnosť Aeroflot v nedeľu oznámila, že pozastavuje všetky lety do Európy.