Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Počet pacientov v Taliansku v kritickom stave stále klesá

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Lekári však upozorňujú, že mnohé prípady sú pravdepodobne nezistené, pretože u niektorých infikovaných sa prejavujú len slabé alebo žiadne príznaky.

Rím 1. mája (TASR) - Počet pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) v Taliansku naďalej klesá. Nemocniciam to umožňuje lepšie zvládať pandémiu nového koronavírusu, ktorá preťažila talianske zdravotníctvo, najmä na ťažko zasiahnutom severe krajiny. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

Z údajov talianskeho ministerstva zdravotníctva zverejnených v piatok večer vyplýva, že za posledných 24 hodín v krajine uvoľnili 116 lôžok na oddeleniach JIS, na ktorých aktuálne zostáva 1578 pacientov.

Počet nových potvrdených prípadov nákazy sa v rovnakom čase zvýšil o 1965 na celkovo 207.428. Lekári však upozorňujú, že mnohé prípady sú pravdepodobne nezistené, pretože u niektorých infikovaných sa prejavujú len slabé alebo žiadne príznaky.

Taliansko za uplynulý deň eviduje tiež 269 ďalších úmrtí. Počet ľudí, ktorí v krajine podľahli ochoreniu COVID-19, tým stúpol na 28.236.

Najhoršie postihnutý taliansky región, Lombardsko, stále zaznamenáva niekoľko sto nových prípadov denne, pokým mnohé iné regióny vrátane Lazia zahŕňajúceho Rím evidujú výrazne menej ako 100 prípadov za deň.