Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Taliansku zhabali 4,3 tony kokaínu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Polícia v priebehu akcie skonfiškovala aj viacero vozidiel vrátane nákladného automobilu a terénneho auta v hodnote vyše 100.000 eur.

Terst 7. júna (TASR) - Počas rozsiahlej protidrogovej razie v prístave vo východotalianskom meste Terst policajti zhabali 4,3 tony kokaínu. V Taliansku, ako aj v ďalších európskych krajinách a tiež v Kolumbii bolo v súvislosti s týmto prípadom zadržaných 38 osôb. TASR prevzala správu z agentúry APA.

Ako uviedla v utorok talianska polícia, zaistená bola aj finančná hotovosť vo výške takmer dvoch miliónov eur. Ak by díleri zhabané množstvo kokaínu predali na talianskom trhu, vynieslo by im to najmenej 240 miliárd eur.

Polícia v priebehu akcie skonfiškovala aj viacero vozidiel vrátane nákladného automobilu a terénneho auta v hodnote vyše 100.000 eur.

Raziu zameranú na dílerov drog z Kolumbie, na ktorej sa podieľali policajti z Talianska, Slovinska, Chorvátska, Bulharska, Holandska a Kolumbie, koordinoval prokurátor v Terste Antonio De Nicolo.

Vyšetrovanie trvalo viac ako rok a prebiehalo v spolupráci s kolumbijskou justíciou a políciou, ako aj s vyšetrovacou agentúrou ministerstva pre vnútornú bezpečnosť USA. Policajní vyšetrovatelia monitorovali dodávky drog z Kolumbie od mája 2021 do mája 2022, pričom bolo identifikovaných množstvo dílerov.