Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Taliansko pre technické nedostatky zadržalo záchrannú loď Sea-Watch 3

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Sea-Watch 3 zakotvila v prístave mesta Porto Empedocle na juhozápade Sicílie po tom, ako strávila istý čas v karanténe.

Rím 9. júla (TASR) – Talianska pobrežná stráž oznámila, že talianske úrady dnes zadržali v sicílskom prístave nemeckú záchrannú loď Sea-Watch 3, keď u nej objavili viacero odchýlok technického a prevádzkového charakteru. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA.

Sea-Watch 3 zakotvila v prístave mesta Porto Empedocle na juhozápade Sicílie po tom, ako strávila istý čas v karanténe. Koncom júna prepravila viac ako 200 migrantov na trajekt Moby Zaza, kde sa nachádzali i migranti s potvrdenou nákazou koronavírusom SARS-CoV-2.

Zistené nedostatky na Sea-Watch 3 mohli podľa vyhlásenia talianskej pobrežnej stráže ohroziť bezpečnosť posádky i prípadných zachránených osôb. Plavidlo zostane podľa pobrežnej stráže zhabané, kým sa nedostatky neodstránia.

Loď patriaca nemeckej charitatívnej organizácii Sea-Watch obnovila záchranné operácie v oblasti Stredozemného mora začiatkom júna.

Taliansko a Malta v súvislosti s pandémiou koronavírusu zachráneným migrantom nepovoľujú okamžité vylodenie sa vo svojich prístavoch, pripomína DPA. Týchto ľudí prichádzajúcich po mori umiestňujú do karantény na plavidlách pri pobreží. Jednou z karanténnych lodí je aj Moby Zaza.